אגוזים, זרעים והמוצרים שמקורם בהם הם מקורות טובים לחלבון. הם יכולים לספק חומצות אמינו חיוניות (כגון ליזין וארגינין) שלא ניתן להשיג ממזונות אחרים. אגוזים עשירים בשומן, אך הם מכילים גם אחוז גבוה של חלבון וכמה ויטמינים ומינרלים. פירטנו כאן כמה מהאגוזים והזרעים הטובים ביותר לחלבון יחד עם היתרונות שלהם. קרא את המאמר שלנו כדי לדעת יותר על אגוזים, זרעים והמוצרים הנגזרים שלהם כמקור לחלבון.
זרעי צ'יה
זרעי צ'יה הם מקור מצוין לחלבון איכותי מהצומח. הם גם מקור טוב לסיבים, נוגדי חמצון ומינרלים כמו סידן, מגנזיום, ברזל ואבץ. זרעי צ'יה מכילים גם כמה ויטמיני B, ויטמין E ושומנים בריאים כמו חומצות שומן אומגה 3. גם זרעי צ'יה קל מאוד לשלב בתזונה שלך. אתה יכול לאכול אותם כחטיף, לשים אותם בשייקים, להוסיף אותם לשיבולת השועל שלך, ואפילו להשתמש בהם באפייה. ניתן להשתמש בזרעי צ'יה גם להכנת פודינג זרעי צ'יה. ניתן להשתמש בזרעי צ'יה גם להכנת פודינג זרעי צ'יה. פודינג זרעי צ'יה הוא קינוח בריא וטעים שאפשר לאכול בכל שעה ביום. הוא עשיר בחלבון, סידן וסיבים, ודל בקלוריות. זרעי הצ'יה יתפחו בחלב השקדים ויצרו מרקם דמוי ג'ל, ויעניקו לפודינג מרקם יפה והרבה יתרונות נוספים.
זרעי פשתן
זרעי פשתן הם מקור מצוין לחלבון, המכיל כ-33% חלבון. הוא גם עשיר בסיבים, חומצות שומן אומגה 3, חומצות חומצה פולית ומגנזיום. מנה אחת של זרעי פשתן טחונים מכילה כ-31 גרם חלבון. זרעי פשתן עדיף לצרוך כזרעים שלמים שנטחנו טריים. כאשר זרעי פשתן נטחנים, החומרים המזינים שלו הופכים לזמינים יותר ביולוגית, כלומר הגוף שלך יכול לספוג אותם בקלות רבה יותר. לכן, עדיף לטחון זרעי פשתן ממש לפני השימוש כדי לקבל את היתרונות התזונתיים המקסימליים. מקור מצוין לסיבים, אשר טובים לעיכול. זה גם מקור נהדר לברזל, שחשוב לדם בריא. זרעי פשתן עשירים גם בחומצות אמינו, החשובות לחילוף החומרים של חלבון.
אֱגוזי מלך
אגוזי מלך הם מקור מצוין לחלבון מהצומח, ומספקים 8 גרם לכל רבע כוס מנה. הם גם עשירים בשומנים חד בלתי רוויים, אשר הוכחו כמועילים לבריאות הלב. מעולה לירידה במשקל. מחקרים מראים שאנשים שאוכלים אגוזים נוטים פחות לעלות במשקל בהשוואה לאנשים שלא אוכלים אגוזים. מגביר את בריאות הלב. מחקרים מראים שאכילת אגוזים באופן קבוע יכולה להוריד את הכולסטרול ה"רע" LDL ולהפחית את הסיכון למחלות לב. משפר את בריאות המוח. מחקר מצא שאכילת רק רבע כוס אגוזי מלך מדי יום יכולה לשפר את התפקוד הקוגניטיבי אצל מבוגרים.
שקדים
שקדים הם מקור מצוין לחלבון מהצומח. מנה אחת של שקדים (כ-23 שקדים) מכילה 8 גרם חלבון. הם גם עשירים בשומנים בריאים ובמספר מינרלים, כולל מגנזיום, ברזל ואבץ. מעולה לירידה במשקל. מחקר שפורסם ב-The New England Journal of Medicine הראה שאכילת שקדים כחלק מדיאטה דלת קלוריות יכולה לעזור לך לרדת במשקל ולשמור עליו. מגביר את בריאות הלב. אכילת שקדים באופן קבוע עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב. מחקר אחד מצא כי אכילה קבועה של שקדים יכולה להוריד את הכולסטרול ה"רע" LDL ואת הכולסטרול הכולל. משפר את בריאות המוח. מחקרים מראים כי אכילת שקדים יכולה לשפר את התפקוד הקוגניטיבי ולהפחית את הסיכון למחלת אלצהיימר.
קשיו
אגוזי קשיו הם מקור מצוין לחלבון מהצומח. הם גם עשירים במספר מינרלים, כולל נחושת, מגנזיום, אשלגן ואבץ. בנוסף, אגוזי קשיו מכילים הרבה שומנים בריאים. הם עשירים בשומנים חד בלתי רוויים ומכילים כמויות קטנות יותר של שומנים רוויים ורב בלתי רוויים כאחד. מנה אחת של קשיו מכילה כ-7 גרם חלבון. מעולה לירידה במשקל. אכילת קשיו באופן קבוע עשויה לעזור לך לרדת במשקל. מגביר את בריאות הלב. אכילה קבועה של אגוזי קשיו יכולה לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב. משפר את בריאות המוח. אכילת קשיו באופן קבוע עשויה לסייע במניעת ירידה קוגניטיבית, כולל מחלת אלצהיימר.
אגוזים מעורבבים
אגוזים כמו בוטנים, שקדים, קשיו ואגוזים אחרים מכילים כמויות טובות של חלבון. האגוזים עתירי שומן, אך מכילים גם אחוז גבוה של חלבון וכמה ויטמינים ומינרלים. החלבון חיוני לגוף האדם, שכן הוא אחראי על גדילת הרקמות ובניית השרירים. בימים אלה, אגוזים נחשבים למקור טוב לחלבון. אגוזים מכילים כמות נכבדת של חלבון, בעיקר שקדים, בוטנים ואגוזי מלך.
סיכום
האגוזים הטובים ביותר לחלבון הם זרעי צ'יה, זרעי פשתן, זרעי המפ, אגוזי מלך, שקדים וקשיו. אגוזים אלו עשירים בחלבון וניתן להוסיף אותם לסלטים, דגנים ואפילו שייקים לחיזוק בריא של חלבון. זכור שלמרות שאגוזים וזרעים הם מקורות טובים לחלבון, הם לא צריכים להחליף מקורות חלבון אחרים בתזונה שלך. תוספי חלבון טובים למי שלא יכול לקבל מספיק חלבון מהתזונה שלהם. עבור ספורטאים, ניתן להשתמש בתוספי חלבון כדי להגביר את צמיחת השרירים ותיקון לאחר אימון. חשוב לקבל מספיק חלבון בתזונה, במיוחד אם אתה מתאמן באופן קבוע. אם אתם מחפשים להגדיל את צריכת החלבון שלכם, אגוזים וזרעים הם אפשרויות מצוינות, אך יש לצרוך אותם במתינות. הם עתירי קלוריות ושומן, אז הם צריכים לאכול בכמויות קטנות.