ישנם הרבה מזונות שונים שאתה יכול לאכול כחלק מתזונה בריאה. אבל לא כל המזונות בריאים באותה מידה. לחלקם אולי יש יותר יתרונות מאחרים. בעוד שאכילת מזונות מסוימים במתינות היא בסדר, אכילה של אחרים יותר מדי יכולה להשפיע לרעה על הבריאות שלך. סקרנים לדעת אם אתם אוכלים יותר מדי נתרן ואת תופעות הלוואי האפשריות? עיין במאמר זה כדי ללמוד את כל מה שאתה צריך לדעת על אכילת יותר מדי נתרן, תופעות הלוואי האפשריות שלו וכיצד להפחית את צריכתו.
מה זה נתרן?
נתרן הוא מינרל חיוני לבריאות טובה. הוא נמצא במזונות רבים ומשמש גם כחומר משמר באחרים. בערך 90% מהנתרן שאנו צורכים הוא בצורת מלח. הסיבה לכך היא שכמעט כל הנתרן מתקבל ממזונות מעובדים ומלח משמש כחומר משמר במזונות מעובדים רבים. הגוף צריך רק כמות קטנה של נתרן, אבל רוב האנשים צורכים יותר מדי. עודף נתרן קשור לסיכון גבוה יותר למחלות לב ושבץ. מלח נחשב כגורם למספר רב של מקרי מוות מדי שנה. ישנן דרכים רבות להפחית את צריכת הנתרן שלך. אפשר לבחור במאכלים דלי נתרן, אפשר לאכול אוכל פחות מלוח, ואפשר גם להשתמש בפחות מלח בבישול ובשולחן.
יותר מדי נתרן כמה זה יותר מדי?
הצריכה היומית המומלצת כיום לנתרן היא 2,300 מ"ג, אך רוב האנשים צורכים יותר מזה. צריכת הנתרן היומית הממוצעת בארה"ב היא כ-3,400 מ"ג. הנחיות התזונה לאמריקאים ממליצות להגביל את צריכת הנתרן לפחות מ-2,300 מ"ג ליום. אתה צריך לצרוך כמות מסוימת של נתרן בכל יום כי הגוף שלך צריך את זה. עם זאת, צריכת יתר של נתרן עלולה להוביל לבעיות בריאותיות. יותר מדי נתרן יכול להעלות את לחץ הדם שלך, מה שמציב אותך בסיכון גבוה יותר למחלות לב. אכילת יותר מדי נתרן עלולה גם להוביל לאגירת נוזלים, שעלולה לגרום לך להיראות נפוח או נפוח. זה יכול גם להוביל לעלייה באינסולין ובסוכר בדם שלך, מה שעלול לגרום לעלייה במשקל ולהשמנה אם זה לא נשלט.
תופעות לוואי של אכילת יותר מדי נתרן
צריכה מוגזמת של נתרן עלולה להוביל לעלייה במשקל. צריכה גדולה של נתרן עשויה לקדם אצירת נוזלים בגוף, ובתמורה, להוביל לסיכון גבוה יותר להשמנה או לעלייה במשקל. אכילת יותר מדי נתרן עלולה להעלות את לחץ הדם שלך. לחץ דם מוגבר הוא גורם סיכון משמעותי למחלות לב ושבץ מוחי. צריכת נתרן גבוהה נקשרה גם לצפיפות עצם נמוכה יותר אצל מבוגרים. זה יכול להגביר את הסיכון לאוסטאופורוזיס, מצב הקשור לצפיפות עצם נמוכה וסיכון גבוה לשברים. צריכת נתרן גבוהה נקשרה לסיכון גבוה יותר למחלת כליות כרונית ואבנים בכליות.
כיצד להפחית את צריכת הנתרן
אכלו פחות מזון מעובד מלוח, בחרו מזונות שאין בהם תוספת מלח, כמו מרקים משומרים וארוחות קפואות. אתה יכול גם לחפש מזונות המסומנים "דל נתרן". הימנע ככל האפשר משימוש במלח בבישול. השתמש בפחות מלח ליד השולחן, אתה לא צריך לסלק מלח מהתזונה שלך לחלוטין. אתה רק צריך לצמצם את הכמות שאתה משתמש. נסו לפזר פחות מלח על הארוחות שלכם והשתמשו בעשבי תיבול ותבלינים אחרים כדי לתת טעם למאכלים במקום זאת. בחרו במזון טרי או לא מעובד: פירות, ירקות ודגנים טריים שעברו עיבוד מינימלי מכילים פחות נתרן ממזון מעובד. שתו יותר מים, הידרציה חיונית לבריאות טובה, אז וודאו שאתם שותים מספיק מים בכל יום.
טיפים לצמצום נתרן
אם אתה חושב שאתה אוכל יותר מדי נתרן, הנה כמה טיפים שאתה יכול לפעול כדי להפחית את צריכת הנתרן שלך. אכלו יותר פירות וירקות טריים. אלה דלים באופן טבעי בנתרן והם בריאים לאכילה. אכלו יותר דגנים מלאים. אלה גם דלים בנתרן ועשירים בסיבים. בחר מוצרי חלב דלי שומן. אלו מכילים גם פחות נתרן ממוצרי חלב רגילים. הגבל מזון מעובד. לעתים קרובות אלה עשירים בנתרן. הימנע מהוספת מלח למזון לפני שאתה טועם אותו. אתה תמיד יכול להוסיף מלח מאוחר יותר אם אתה מרגיש שיש צורך.
סיכום
אכילת יותר מדי נתרן עלולה להוביל להשפעות בריאותיות שליליות כמו לחץ דם גבוה יותר, עלייה במשקל ועלייה בסיכון למחלת כליות. כדי להימנע מבעיות אלו, עליך להגביל את צריכת הנתרן שלך. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לאכול יותר פירות וירקות טריים ופחות מזון מעובד. אתה יכול גם לנסות להשתמש בפחות מלח בבישול ובשולחן, ולשתות יותר מים.